Choď na obsah Choď na menu
 


Recepty- zákusky


    Piškótové koláčiky s malinami
  • 25 g Palmarin
  • Cera (na vymastenie plechu)
  • 100 g cukor kryštálový
  • 110 g múka hladká
  • 50 g čokoláda mliečna
  • 100 g čokoláda biela
  • 250 g smotana na šľahanie 33%
  • 5 g vanilínový cukor
  • 100 g malinový džem
  • 50 g maliny
  • 4 ks vajcia
  • 20 ml voda

  • POSTUP: 

    Príprava piškótového korpusu:

    Vajcia, kryštálový aj vanilkový cukor vyšľaháme do hustej peny. Pridáme preosiatu múku a zľahka primiešame rozpustený Palmarin s 50 g bielej čokolády. Hmotu pomocou cukrárskeho vrecka nastriekame do Cerou vymastených foriem na koláčiky a pri teplote 180 °C pečieme 15 - 20 minút.

    Príprava náplne:

    50 g smotany a bielu čokoládu rozpustíme, pridáme malinový džem a primiešame 200 g vyšľahanej smotany na šľahanie. Pomocou vrecka striekame na piškótové koláčiky, navrch poukladáme maliny a dozdobíme čokoládou.  
     

     

     
    Obrázok: Piškótové koláčiky s malinami

 

 


     Domáce Oreo sušienky
    300 g múka hladká

  • 180 g Palmarin
  • 100 g cukor práškový
  • 1 ks vajce
  • 5 lyžica kakao
  • 1/2 bal. prášok do pečiva
  • 200 g tvaroh jemný
  • 100 g sušené mlieko
  • 2 lyžica cukor práškový      
  •  

    1 bal. vanilínový cukor

     

      POSTUP: 
      Múku, cukor, kakao a prášok do pečiva si preosejeme do misy, pridáme vajíčko, prilejeme rozpustený tuk a spracujeme cesto, najprv vareškou a potom rukou zapracujeme všetku múku.
      Cesto zabalíme do mikroténového vrecka a odložíme do chladničky.
      Tvaroh rozotrieme s cukrom a vanilkovým cukrom na hladký krém.
      Postupne pridávame sušené mlieko, toľko aby nám vznikla tuhá mliečna hmota. 
      Cesto vyberieme z chladničky, rozvaľkáme na hrúbku 4 až 5 mm, medzi valček a cesto si dáme vrecko, aby sa cesto nedrobilo, vykrajujeme kolieska. 
      Poukladáme na plech s papierom na pečenie a pečieme 10 - 15 minút, vychladnuté spájame krémom. (Vyšlo mi 25 ks.)

    Obrázok: Domáce Oreo sušienky

     

     

     

      Kokosová roláda s malinami (jahodami)

    • 200 g Helia
    • 80 g múka polohrubá
    • 30 g cukor práškový
    • 80 g cukor kryštálový
    • 30 g krémový prášok Zlatý klas
    • 20 g vanilínový cukor
    • maliny
    • 65 g kokos
    • 200 ml mlieko
    • 20 g rum
    • 5 ks vajcia
    • 20 g voda

     

  •  POSTUP:
     

    Príprava piškótovej hmoty:

    4 bielka a dve tretiny práškového cukru vyšľaháme na tuhý sneh.  4 žĺtka a jednu tretinu práškového cukru vymiešame a pridáme 20 g vody a 10 g vanilínového cukru. Obidve peny spolu zľahka spojíme, pridáme preosiatu múku. Cesto rozotrieme na plech pokrytý papierom, pred pečením jemne posypeme kokosom. Upečieme tenký plát pri teplote 220 °C približne 5 - 7 minút.

    Príprava krému:

    Z mlieka, kryštálového cukru, 10 g vanilínového cukru, 1 žĺtka a krémového prášku uvaríme základný krém (puding). Za občasného premiešania vychladíme. Pridáme rum a zašľaháme zmäknutú Heliu. Do vyšľahaného krému pridáme 50 g kokosu. 
    Po vychladnutí piškótu naplníme kokosovým krémom, do stredu vložíme malinu alebo jahodu a stočíme. Po stuhnutí pokrájame na jednotlivé kusy. 

     

    Obrázok: Kokosová roláda s malinami (jahodami) 


  • Tvarohové rezy s pomarančovým želé

    • 3 ks vajcia
    • 150 g cukor práškový
    • 100 ml olej
    • 200 ml mlieko
    • 2 lyžica kakao
    • 300 g múka polohrubá
    • 1 ks prdopeč
    • 500 g tvaroh
    • 2 ks vanilínový cukor
    • 150 g cukor práškový
    • 250 g Helia
    • 1 balíček Tang pomarančový
    • 2 ks Zlatý klas
    • 120 g cukor kryštálový

    • POSTUP: 
      3 celé vajcia, 150g prášk.cukru, 100ml oleja, 200ml mlieka, 2 lyžice kakaa, 300g polohr.múky, 1 prdopeč - vymiešať a dať upiecť.
      Plnka: 500g tvarohu, 2 vanilk. cukry, 150g prášk cukru premiešať
      postupne pridať 250g Helie alebo masla, natrieť na upečený plát
      Želé: 900ml vody, jeden TANG pomarančový, 2 zlaté klasy, 120g cukru - uvaríme ako puding
      necháme ochladnúť a vylejeme na tvarohovú plnku, dáme stuhnúť do chladničky.

    • Obrázok: Tvarohové rezy s pomarančovým želé
 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Dotaz

(Pavlína, 9. 3. 2013 9:39)

Dobrý den, vaše recepty jsou úžasné, ale pro mne jako pro Češku občas problém. Ráda bych vyzkoušela tento recept: Tvarohové rezy s pomarančovým želé. Ale nevím co je za surovinu 2 ZLATÉ KLASY. Můžete mi pomoci.
Děkuji moc , hezký den Pavlína Mrázová
meil : pajam1@seznam.cz

 

 


Posledné fotografie



Archív

Kalendár
<< marec / 2018 >>


Štatistiky

Online: 1
Celkom: 11103
Mesiac: 123
Deň: 4